You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Se Alle opskrifter
Nytårs-rejecocktail

Nytårs-rejecocktail

  • Rejer
  • Forret
  • Vinter
  • Lage
  • Kogt og pillet
  • Med skal
Tid:1,5 time.
Portioner:4
Tid:1,5 time.
Portioner:4

Ingredienser

Tip

Hvis du bruger ananas fra dåse, skal den være usødet i egen saft. Den almindelige i sukkerlage kan ikke anvendes her.

Prøv også vores opskrift på klassisk rejecocktail

Fremgangsmåde

Rør yoghurt og mayonnaise sammen og tilsæt så meget koldt vand eller mælk at du får en cremet dressing. Smag den til med sherry, tabascosauce samt salt og peber. Dæk den til og lad den trække ca. 1/2 t. i køleskabet.

Skræl den friske ananas og skær 2-3 ca. 11/2 cm. tykke skiver af. Fjern den hårde stok i midten og skær frugtkødet i tern. Hvis du bruger ananas fra dåse, skal den blot dryppe af og skæres i tern. Skræl agurken, flæk den og skrab kernerne ud med en teske. Skær frugtkødet i tern eller halvmåner og bland dem med ananasternene eller bland ananasternene med tynde halvmåner af bladselleri. Rist pinjekernerne på en tør pande eller i mikroovnen til de er gyldne. Lad dem herefter dryppe af på køkkenrulle.

Læg et lag fintstrimlet salat i bunden af 4 portionsglas og læg lidt ananasblanding på. Kom en skefuld dressing på og fordel halvdelen af rejerne ovenpå. Læg resten af ananasblandingen på, det meste af dressingen og resten af rejerne.

Læg den sidste lille smule dressing på i en lille top og pynt med de ristede pinjekerner og lidt karse. Hæng 2 skalrejer på kanten af hvert glas og server dine rejecocktails med lunt brød til. 

Tip

Hvis du bruger ananas fra dåse, skal den være usødet i egen saft. Den almindelige i sukkerlage kan ikke anvendes her.

Prøv også vores opskrift på klassisk rejecocktail

N 12' 34'' 56''' W 78' 12'' 34'''
Næste opskrift: Letpaneret rødspættefilet med pastasalat
...