You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Læs mere om Rejer

Viden om rejer

Rejer er en fantastisk spise! Spis dem til hverdag, server dem for dine gæster og husk dem til jule- og påskebordet

Rejen er en favorit på både frokost- og middagsbordet, og det lille skaldyr er da også både sundt, lækkert og nemt at tilberede.

Koldtvandsrejer

Rejerne som lever i havene omkring Grønland er af arten Pandalus Borealis. Denne reje kaldes under tiden mange forskellige navne, for eksempel grønlandsrejer, dybhavsrejer eller ishavsrejer. Det er især smag og konsistens, der adskiller denne fra andre rejetyper – den smager friskt af saltvand med et sødligt præg og har en fast og saftig konsistens. Desuden er rejerne fra Grønland MSC-certificerede, hvilket vil sige at de kommer fra bæredygtigt og miljørigtigt fiskeri. 

Rejefiskeri i Grønland

Alt efter om rejen sælges med eller uden skal, fanges den på forskellige måder.

Vores skalrejer fanges i Grønland af vores egne trawlere, som fisker langt fra kysten. Trawlerne er flydende fabrikker, hvor rejerne koges, fryses og pakkes straks efter fangst. Faktisk går der kun maks. tre timer fra fangst til rejerne er pakket på frost.

Vores Disko Bay Kutter-Rejer fanges af små både tæt på kysten. Efter fangst lægges rejerne på is, så de holder sig friske til kutteren lander sin fangst på fabrikken. På rejefabrikken koges, pilles, fryses og pakkes rejerne.

Din garanti for friske rejer

Royal Greenlands Disko Bay Kutter-Rejer er enkeltfrosne – de har altså kun været frosset én gang undervejs fra fangst til middagsbord. Dette betyder at smag, konsistens og råvarens høje kvalitet bevares bedst muligt.

Tips til opskrifter med rejer

Rejer kan bruges i mange forskellige slags retter og til mange forskellige anledninger. Rejer er da også en del af mange klassiske opskrifter, som især er populære op til højtiderne. 

Rejecocktails har længe været en populær ret, der især egner sig godt som forret. Rejecocktails er også populære til festlige lejligheder, såsom nytår, eller til højtider, fx påske og pinse. Find vores opskrift på en klassisk rejecocktail her.

En anden populær opskrift med rejer er en klassisk rejemad, som også egner sig godt som forret eller på en lun sommeraften. Se fx vores opskrift på klassisk rejemad med Kutter-Rejer.

Rejer er ikke kun anvendelige i forretter, men kan med fordel også bruges i hovedretter, eksempelvis i supper. Prøv fx vores opskrift på kinesisk rejesuppe her. Husk dog, at hvis rejerne bruges i varme retter, skal de først tilsættes til allersidst - ellers bliver de tørre og seje.

Find flere opskrifter med rejer i vores store opskriftsdatabase

Find flere opskrifter med rejer i vores store opskriftsdatabase

Se opskrifterne her

Se også

Læs mere om Disko Bay Kutter-Rejer
...