You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Læs mere om Stenbiderrogn

Viden om stenbiderrogn

Stenbiderrogn pynter smukt på fx stjerneskud, en rejemad eller på dine andre fiske- og skaldyrsretter. Prøv dem også i en dressing for en delikat smag og et spændende indslag på bordet!

Små sprøde perler fra de iskolde grønlandske have.

Royal Greenlands stenbiderrogn kommer fra Vestgrønland, hvor fiskeriet er MSC-certificeret som bæredygtigt og miljørigtigt.

Stenbideren bevæger sig i årets første måneder ind i de grønlandske fjorde for at gyde. Her fanges de primært ved hjælp af bundgarnsfælder mellem marts og juni måned. De lokale fiskere sejler ud i deres små joller og tømmer fælderne, hvorefter rognen leveres direkte til vores indhandlingssteder. En skånsom og brændstofbesparende fangstmetode.

Rognen fra den tykke stenbiderhun, kvabsoen som den kaldes, er en stor delikatesse. Stenbiderrogn har mange serveringsmuligheder. Den klassiske servering vil ofte være stenbiderrogn med finthakket løg og creme fraiche anrettet på blinis. En nem og enkel servering, som også er utrolig dekorativ.

Andre opskrifter med stenbiderrogn

Foruden den klassiske servering med stenbiderrogn, kan delikatessen også serveres på mange andre måder. 

Mangler du inspiration til en lækker forret, så prøv vores opskrift på kaviarrand med stenbiderrogn.

Prøv også at tilføje stenbiderrognen i en dressing - en klassiker hos vores naboer i Sverige!

Mangler du inspiration til en smagfuld hovedret, så prøv opskriften på stenbiderrogn i sprøde bagte kartofler. Retten kan med fordel serveres når du får gæster, da den gør sig flot visuelt. 

Find flere opskrifter med stenbiderrogn i vores opskriftdatabase

Find flere opskrifter med stenbiderrogn i vores opskriftdatabase

Se opskrifterne her

Se også

Læs mere om Kaviar af grønlandsk stenbiderrogn
...