You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Se Alle opskrifter
Torskefiletstykker med fennikel-/tomatsalsa og aspargeskartofler

Torskefiletstykker med fennikel-/tomatsalsa og aspargeskartofler

  • Torsk
  • Hovedret
  • Filet
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

Fremgangsmåde

De optøede torskefiletstykker krydres med salt og peber. Vend herefter stykkerne i mel, så i æg pisket sammen med lidt fløde og til sidst rasp. Steg torskestykkerne ved middelvarme i lidt afklaret smør i 4-5 min. på hver side.

Skær toppen af fenniklerne og skær dem over på langs. Skær hver halvdel i 4 lige store, lange stykker og blanchér dem i kogende, saltet vand. Skær et lille kryds i toppen af tomaterne og blanchér dem i kogende vand. Tomaterne lægges derefter straks i isvand, så de ikke koger videre.

Flå skindet af tomaterne, skær dem i fire og fjern kernerne. Pil skalotteløget og hvidløget, snit dem i skiver og sautér dem i lidt olie til de er klare i farven. Tilsæt tomatkødet sammen med hvidvinen og damp det hele i 6-7 min. til det får en lidt moset konsistens. Varm fenniklen heri, smag til med salt og peber og vend til sidst estragon i.

Kog kartoflerne i saltet vand i 10 min. Køl dem lidt af og pil dem. Kartoflerne skæres herefter i skiver og ristes i ca. 5 min. på en pande i afklaret smør, så de bliver gyldne. Sænk temperaturen, kom en klat smør på sammen med den hakkede dild og vend det hele godt sammen.

Læg kartoflerne midt på tallerkenen med en lille fordybning i midten og lidt af stegesmørret udenom. Kom fennikel- og tomatsalsaen i midten af kartoflerne og fisken ovenpå. Server med lyst brød.

N 12' 34'' 56''' W 78' 12'' 34'''
Næste opskrift: Dampede torskeloins og lun pandekage med hytteost og sprøde asparges
...