You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Se Alle opskrifter
Hvidløgsrejer på grønne puy-linser

Hvidløgsrejer på grønne puy-linser

  • Rejer
  • Forret
  • Lage
  • Kogt og pillet
Tid:60 min.
Portioner:4
Tid:60 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tip

Hvis du vil servere hvidløgsrejer som frokost- eller forret, kan du udelade linserne og i stedet lave rejerne i portionsskåle og servere dem med lune flutes til. Det er nemt, hurtigt, sundt og elegant.

Udsæt aldrig hvidløg for rigtig stærk varme for hvis det bliver brunt, smager det ubehageligt bittert.

Prøv også vores opskrift på Kutter-Rejer med dild, agurker og hjertesalat.

Fremgangsmåde

Skyl linserne godt og kog dem under låg i cirka 1/2 l vand sammen med laurbærbladet - men uden salt i 20 min. Kom så salt, peber og de snittede forårsløg i og lad det hele simre i yderligere 5 min. Tag gryden af blusset og lad linserne stå med låget på mens du laver rejerne.

Hvis du foretrækker grønne bønner, skal de koges i letsaltet vand tilsat laurbærblad i 3-5 min; til de er møre men stadig sprøde. Hæld vandet fra og hold bønnerne varme.

Hvidløgsrejer:
Lad rejerne dryppe af i en sigte og læg dem i en bred, lav skål der kan tåle at komme i mikroovnen – de skal ligge i et ret tyndt lag. Bland vinen med olie og hvidløg og smag til med salt og enten peber eller tabascosauce men vær forsigtig; det stærke må ikke overdøve rejernes fine smag men blot fremhæve den. Hæld det hele over rejerne, dæk skålen til og sæt den i mikroovnen ved 100° C (max 800 W) i præcis 1 min. 

Tip

Hvis du vil servere hvidløgsrejer som frokost- eller forret, kan du udelade linserne og i stedet lave rejerne i portionsskåle og servere dem med lune flutes til. Det er nemt, hurtigt, sundt og elegant.

Udsæt aldrig hvidløg for rigtig stærk varme for hvis det bliver brunt, smager det ubehageligt bittert.

Prøv også vores opskrift på Kutter-Rejer med dild, agurker og hjertesalat.

N 12' 34'' 56''' W 78' 12'' 34'''
Næste opskrift: Rejemad med urtecreme, agurk & syltede rødløg
...