You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Se Alle opskrifter
Røgede rejer med chutney og hjemmelavet mayonnaise

Røgede rejer med chutney og hjemmelavet mayonnaise

  • Rejer
  • Forret
  • Sommer
  • Med skal
  • Skalrejer
Tid:40 min.
Portioner:4
Tid:40 min.
Portioner:4

Ingredienser

800 g skalrejer

500 g røgflis

røgkasse

1 æble

2 tomater

2 selleri

1 bund kørvel

1 dl rapsolie

1 citron

2 æggeblommer

5 dl rapsolie

1 spsk hvidvinseddike

salt og peber

Fremgangsmåde

Chutney:

Halver tomaterne, læg dem på en bageplade og pensl med olie. Bag dem derefter i ovnen ved 70 grader i 20 minutter. Skræl og hak æble og selleri. Hak de bagte tomater og kørvel groft. Bland alle ingredienserne sammen og smag til med salt og citronsaft.

Mayonnaise:

Pisk æggeblommer, eddike og salt. Tilsæt olien i en tynd stråle. Smag til med salt og peber.

Rejerne:

Fyld røgboksen eller den udendørs grill med røgflis og tænd den. Kvæl ilden med låget. Spred de frosne rejer på grillen, når der er meget røg, så lad rejerne trække i røg i ca. 15-20 minutter.

Opskrift udviklet af det svenske junior kokkelandshold til MSC.

N 12' 34'' 56''' W 78' 12'' 34'''
Næste opskrift: Hellefisk på spidskål, pære og ristede solsikkekerner med bacon og syltede sennepsfrø
...