Menu
Du er her: Forside Opskrift
Lyngratineret savoykål
Lyngratineret savoykål
Lyngratineret savoykål http://royalgreenland.dk/Files/Billeder/rgdk/recipes/savoykaal_gratineret.jpg
<p>Sk&aelig;r k&aring;len i grove b&aring;de og blancher dem i h&aring;rdt saltet vand, 2 spsk salt til 4 liter vand, til de&nbsp;er al dente. Afdryp k&aring;len&nbsp;godt p&aring; et viskestykke og placer b&aring;dene i et ildfast fad.</p> <p>Smelt sm&oslash;rret i en gryde og tils&aelig;t mel. R&oslash;r godt og tils&aelig;t m&aelig;lken&nbsp;lidt ad gangen. Kog igennem til det tykner og smag til med revet parmesan, presset hvidl&oslash;g, salt&nbsp;og peber. H&aelig;ld saucen over k&aring;len og bag den ved&nbsp;225&deg;C grader, til saucen er gylden.</p> <p>Server straks retten&nbsp;drysset med mere parmesan og hakket persille.</p> <p><b>TIP</b>! Som erstatning for savoyk&aring;l kan du fx bruge hvidk&aring;l eller spidsk&aring;l.&nbsp;</p>
<xsl:value-of select="loop[@name='CustomFields']/item/recipeCookingTime" disable-output-escaping="yes"/> Ingredienser - til 4 personer
Tilberedningstid:

 25 min.

Lyngratineret savoykål

Skær kålen i grove både og blancher dem i hårdt saltet vand, 2 spsk salt til 4 liter vand, til de er al dente. Afdryp kålen godt på et viskestykke og placer bådene i et ildfast fad.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mel. Rør godt og tilsæt mælken lidt ad gangen. Kog igennem til det tykner og smag til med revet parmesan, presset hvidløg, salt og peber. Hæld saucen over kålen og bag den ved 225°C grader, til saucen er gylden.

Server straks retten drysset med mere parmesan og hakket persille.

TIP! Som erstatning for savoykål kan du fx bruge hvidkål eller spidskål. 

PROD769

Bliv inspireret!

 

Vi har mange forskellige torskeprodukter i vores sortiment - for eksempel l&a