You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Se Alle opskrifter
Seafood tapas med røget laks, røget hellefisk og rejer

Seafood tapas med røget laks, røget hellefisk og rejer

  • Rejer
  • Laks
  • Hellefisk
  • Forret
  • Med skal
  • Røget & gravad
  • Skalrejer
Tid:Ca. 45 min.
Portioner:4
Tid:Ca. 45 min.
Portioner:4

Ingredienser

Fremgangsmåde

Fordel yoghurten i 3 skåle. Smag den ene portion til med presset hvidløg og vend masser af karse i. Smag den anden portion til med chilisauce og tomatpuré og den tredje med høvlet peberrod. Stil dressingerne i køleskabet indtil de skal serveres. Skær alle grøntsagerne i stave.

Læg strimlet salat på et stort, rundt fad og anret skiver af røget laks i en halvcirkel langs den ene kant. Læg skiver af røget hellefisk langs den anden kant og top skalrejerne op i midten. Fyld evt. midten op med cherrytomater, hele eller halve efter smag. Sæt grøntsagsstavene i lave glas eller anret dem i en bred skål. 

Skær hver pita i 6 trekanter. Del trekanterne i ”folden” og læg dem på en bageplade med ydersiden nedad. Sæt dem i en 200° C varm ovn og bag dem i 5-6 min. til de er gyldne og sprøde. 

Sæt fiskefadet, grøntsagerne og dressingerne på bordet sammen med de varme pita-trekanter. Læg et stykke fisk på et pita-stykke, dyp i en af dressingerne og spis de knasende, sprøde grøntsager til.

N 12' 34'' 56''' W 78' 12'' 34'''
Næste opskrift: Røget grønlandsk hellefisk med porre i nøddemarinade og hummus
...