You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Se Alle opskrifter
Rødspætte i grønne klæder

Rødspætte i grønne klæder

  • Rødspætte
  • Hovedret
  • Efterår
  • Filet
  • Convenience
  • Fisk i ovn
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tip

Til denne ret kan du bruge, hvad du har i køleskabet. Prøv fx at bruge frosne stikkelsbær i stedet for blommetomater, agurk i stedet for squash eller porre i stedet for forårsløg. Du kan også sagtens bruge en anden type kål end rødkål. 

Fremgangsmåde

Rødspætterne steges i ovnen i 12-15 minutter ved 170 grader.

Skær squash i halvtykke skiver, skræl gulerødderne og skær dem i skiver, del forårsløget, skær blegsellerien i små stykker, skær fennikel i tynde skiver, og del blommetomaterne. Alle grøntsager steges af i lidt olivenolie og tilsættes til sidst tomater. Vend med friske urter og smag til med salt og evt. lidt citron.

Æbleeddike, sennep og olivenolie piskes sammen til en vinaigrette.

Læg grøntsagerne i et fad sammen med det fintsnittede, rå kål, herpå fisken og vinaigretten. Drys til sidst med hakkede mandler.

Tip

Til denne ret kan du bruge, hvad du har i køleskabet. Prøv fx at bruge frosne stikkelsbær i stedet for blommetomater, agurk i stedet for squash eller porre i stedet for forårsløg. Du kan også sagtens bruge en anden type kål end rødkål. 

N 12' 34'' 56''' W 78' 12'' 34'''
Næste opskrift: Hvidløgsbulgur med Disko Bay Kutter-Rejer
...