You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Se Alle opskrifter
Laksetærte med porrer og rosenkål

Laksetærte med porrer og rosenkål

  • Laks
  • Forret
  • Hovedret
  • Efterår
  • Røget & gravad
  • Jul
  • Fisk i ovn
Tid:80 min.
Portioner:4
Tid:80 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tip

Denne opskrift på laksetærte er en nem opskrift, som du hurtigt kan lave selv i en travl hverdag. 

Fremgangsmåde

Laksen skæres i tern ca. 2x2 cm. Porrer og rosenkål skæres i grove stykker og blancheres i saltet vand 1 min. Laksen vendes med knust hvidløg samt de varme grøntsager.

En springform (ca. 26 cm.) beklædes med butterdej, og lakseblandingen lægges i. Fløde, æg, salt, peber og muskat piskes sammen og hældes over fyldet. 

Fintrevet parmesanost drysses over, og tærten bages i ca. 20 min. ved 160°C. 

Fennikel skæres i tynde skiver. Hvidvin, salt, laurbærblade, peber, koriander og timian bringes i kog. Tag gryden fra varmen, tilsæt fennikel og lad det køle af i lagen. Tag fennikelskiverne op, drys dem med en smule salt og hæld citronsaft over dem. Kog lagen ind til 5 spsk. Peberkorn og korianderfrø sigtes fra. Bland lagen med olivenolien og brug den som dressing. Serveres med den lune tærte og evt. tomat og mozzarella.

Tip

Denne opskrift på laksetærte er en nem opskrift, som du hurtigt kan lave selv i en travl hverdag. 

N 12' 34'' 56''' W 78' 12'' 34'''
Næste opskrift: Grønlandske skalrejer som Singapore chili-krabbe med spisesalat
...