You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Se Alle opskrifter
Fetagratinerede rejer med peberfrugtsalat

Fetagratinerede rejer med peberfrugtsalat

  • Rejer
  • Forret
  • Kogt og pillet
  • Med skal
  • Lage
  • Sommer
Tid:45 min.
Portioner:4
Tid:45 min.
Portioner:4

Ingredienser

Fremgangsmåde

Lad tomaterne dryppe af i en sigte (gem saften) og hak dem. Varm olivenolien op i en tykbundet gryde og lad løgternene snurre i den til de er klare men ikke har taget farve. Tilsæt tomaterne sammen med hvidløg og persille og smag til med salt og peber - men spar på saltet for fetaen er ofte ret salt.

Lad denne tomatragout snurre sagte i 10-15 min. til den er kogt godt ind og fordel den så i 4 ovnfaste portionsskåle. Læg rejerne ovenpå og tryk dem lidt ned i ragouten og hak så fetaternene groft og læg dem øverst.

Sæt skålene i en 225° C varm ovn eller under grillen til fetaen er næsten smeltet. Hvis du bruger skalrejer som dekoration så put nu 1 eller 2 ned i den halvsmeltede ost i hver skål og sæt dem i ovnen igen i et par minutter, til rejerne er varme, og osten har fået gyldenbrune toppe. Du kan dog også blot pynte hver af de færdige portioner med et par skalrejer, som du har lunet i lidt hvidvin eller vand.

Lav salaten mens tomatragouten koger. Rens peberfrugterne og skær dem i strimler. Hvis fenniklen har fint, lysegrønt løv så gem det til pynt. Skær knolden i papirtynde skiver oppefra og ned (gerne med en mandolin eller i foodprocessor) og forårsløgene i ringe. Bland grøntsagerne og anret dem i en glasskål så man kan se farverne. Smag tomatsaften til med krydderier, hæld en passende mængde over salaten og pynt evt. med fennikelløv. 

Server de gratinerede rejer gloende varme med den sprøde salat og lunt brød til. 

N 12' 34'' 56''' W 78' 12'' 34'''
Næste opskrift: Klassisk rejecocktail
...