You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Arkiv

Tips og tricks til fisk og skaldyr på grillen

Fisk og skaldyr er ikke altid førstevalg, når der skal grilles - men det er faktisk utrolig nemt. Her giver vi dig en række tips og tricks til, hvordan du kan tilberede fisk og skaldyr på grillen.

Når der skal grilles i det gode vejr, falder valget ofte på bøffer, koteletter og pølser. Men fisk og skaldyr er faktisk også både nemt og utrolig lækkert at tilberede på grillen.

Fisk på grillen

Fisk er nemt at tilberede på grillen, hvis man bare husker nogle få ting.

  • Grillen skal nemlig være varm og ren. Hvis grillen ikke er ren, vil fisken hænge fast i skidtet og det afgiver smag
  • Pensl fisken med lidt olie og læg den med den pæneste side nedad på grillen. Dermed kan fisken præsenteres med et flot grillmønster opad, når den er færdig
  • Store stykker fisk, som kræver længere tilberedningstid, lægges på indirekte varme, mens mindre stykker fisk tåler intens og direkte varme 
  • Vend helst ikke fisken mere end én gang - fisk er meget skrøbeligt, når det bliver tilberedt
  • Fisk med skind kan sagtens tåle masser af varme
  • Faste fisk som fx laks og tun er forholdsvis lette at grille
  • Undgå marinader med for meget fedtstof/olie. Når det bliver for varmt, giver det flammer. Udover det kan være farligt, ødelægger det fisken og afgiver smag

 

Skalrejer på grillen

Skalrejer er også en fantastisk råvare at lægge på grillen. 

  • Sæt rejerne på et spyd eller læg dem i en bakke og tilbered på grillen
  • Optøede skalrejer skal kun have ganske få minutter på en varm grill
  • I princippet kan alt lade sig gøre med skalrejerne - marinade, røgning, så spyd, i bakke... - bare de bliver tilberedt og behandlet skånsomt 

 

Forslag til lækre grillretter

  • Hellefisk og torsk - begge uden skind - kan pakkes i en grillbakke (eller i bagepapir med folie rundt om) med friske grøntsager, smør og hvidvin. En sikker vinder!

  • Prøv at røge dine skalrejer! Læg rygesmuld i en bakke eller stanniol i en varm grill for at danne røg. Skalrejerne røges i få minutter og er derefter klar til servering. Server evt. med røgede kartofler, når du alligevel har gang i røgsmulden - det smager fantastisk!

  • Lav en marinade af soya, teriyaki, sesam og honning og vend skalrejer der i, inden de lægges på grillen

  • Om sommeren har vi adgang til masser af fantastiske danske råvarer, som passer perfekt til fisk og skaldyr. Server dine grillede retter med fx nye kartofler, spæde grøntsager, friske salater og masser af krydderurter. Glem heller ikke citron for et friskt og syrligt touch

  • Når du alligevel har gang i grillen, så prøv at grille fx focacciabrød. Server til grillet fisk eller skaldyr med en let salat med fx avocado

 

Tilberedningstider

I denne folder finder du flere gode tips og tricks til grillen, samt en liste over tilberedningstider til de forskellige fiske- og skaldyrsarter.

Se folderen her.

Se også

Næste nyhed: Digital kogebog
...