You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Arkiv

Lav det perfekte stjerneskud

Findes der noget bedre end et stjerneskud? Det klassiske stykke smørrebrød med et overflødighedshorn af fisk og skaldyr smager skønt og er perfekt til næsten alle anledninger - til forret, til frokost, til aftensmad og til fest. Her får du vores bedste tips til at lave det ultimative stjerneskud!

Et stjerneskud er ikke bare et stjerneskud. De findes og kan laves i masser af varianter og med mange forskellige ingredienser, alt efter hvad man lige har hjemme, hvad man kan lide og hvad man har tradition for. 

Der er dog ingen tvivl om, at et "rigtigt" stjerneskud for os er luksusversionen med både dampet og paneret rødspætte, røget laks, masser af Disko Bay Kutter-Rejer og stenbiderrogn på toppen.

Mindre kan dog også gøre det, og kun fantasien sætter grænser.

Fælles for alle typer af stjerneskud er dog, at det er simpelt at lave. Selv børnene kan være med i køkkenet og hjælpe med at skylle og skære grøntsagerne, og både rejer, stenbiderrogn og røget laks er klar direkte fra pakken. Nedenfor har du huskelisten til et luksusstjerneskud - vælg selv til og fra, så du får det stjerneskud, der er perfekt til dig og din anledning.

Husk, at Royal Greenlands panerede rødspætter skal tilberedes direkte i ovn fra frost. Nemt, enkelt og tidsbesparende når du laver stjerneskud!

Huskeliste

TIP: Byg selv-stjerneskud med børnene

TIP: Byg selv-stjerneskud med børnene

Børnene kan også være med, når det gælder stjerneskud! De kan sagtens hjælpe til med tilberedningen og derefter få lov at bygge deres eget stjerneskud. Perfekt til fødselsdag eller til aftensmad - så får alle det, de bedst kan lide

Inspiration til dressing

Den klassiske dressing til stjerneskud er Thousand Island, men du kan også sagtens lave din egen version. Prøv fx en creme fraichedressing med purløg, der smager godt til stjerneskuddet med sin friskhed, eller imponer dine gæster med en dressing med stenbiderrogn, der passer perfekt til fisketemaet.

Bliv inspireret til flere opskrifter på dressing

Bliv inspireret til flere opskrifter på dressing

Se vores opskrifter her
Opskrifter på stjerneskud

Klassisk stjerneskud

Se opskriften her

Stjerneskud med stenbiderrogn og danske middagsrødspætter

Se opskriften her

Se også

Næste nyhed: Sæt fisk og rejer på nytårsmenuen!
...