You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Læs mere om Rødspætte

Viden om rødspætte

Rødspætten er en favorit hos både børn og voksne!

Rødspætte med remoulade og citron en klassiker på vores danske frokostbord. De lækre benfri fileter kan også nemt og hurtigt tilberedes til retter, hele familien kan lide.

Royal Greenlands rødspætter er fanget i havene omkring Danmark. De små rødspætter findes på lavt vand, mens de større  foretrækker en dybde på mellem 10-50 meter.

Når rødspætten fødes, har den et øje på hver side af hovedet som alle andre fisk, men efterhånden som den vokser op, flytter det ene øje om på den anden side af hovedet til det andet øje, så den kan se, hvad der sker, selvom den ligger gravet ned i sandet på bunden.

Rødspættefiskeri

Hos Royal Greenland tager vi kritisk stilling til de fangstmetoder, der anvendes til at fange alle vores fisk. Vi har fravalgt rødspætter fanget med bomtrawl. Årsagen er, at metoden er under mistanke for at skade havbunden, den har et højt brændstofforbrug og giver fisk af en kvalitet, der ikke lever op til vores standard. I stedet bruger vi rødspætter, der er fanget med snurrevod, garn og almindeligt trawl, så vi kan garantere den bedste kvalitet. Desuden er alle vores rødspætter MSC mærkede, som betyder at de kommer fra et bæredygtigt fiskeri.

En mager fisk

Rødspætten hører til de magre fiskearter, hvilket vil sige at den har et lavt indhold af fedt. 

Opskrifter med rødspætte

Rødspætten kan serveres på rigtig mange måder, og især børnene er glade for den milde, benfri filet.

Find masser af inspiration til opskrifter med rødspætte i vores opskriftsdatabase

Find masser af inspiration til opskrifter med rødspætte i vores opskriftsdatabase

Find opskrifter her

Se også

Læs mere om Panerede rødspættefileter
...