You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Arkiv

Grønlandsk hellefisk MSC-certificeret

Udenskærs fiskeri efter hellefisk i Vestgrønland blev den 23. maj i år certificeret som bæredygtigt af den internationalt anerkendte organisation MSC.

En stor arbejdsindsats fra organisationen Sustainable Fisheries Greenland, som består af bl.a. grønlandske fiskere, fiskeproducenter og myndigheder, har resulteret i, at hellefisk fra udenskærs fiskeri i Grønland nu er MSC-certificeret. MSC vurderer, at bestanden er sund og stabil.

Igennem en længere periode er fiskeriet blevet analyseret og dokumenteret af et uafhængigt certificeringsfirma. De har bl.a. gennemgået biologiske data, undersøgt fangstmetoder og inspiceret fabrikker.

Velforvaltet fiskeri

De nu MSC-certificerede hellefisk fanges primært ud for den vestgrønlandske kyst, nærmere bestemt i Baffinbugten og i Davisstrædet. Fiskerne skal føre logbog over fiskeriet og observere fangsten, og skal derudover fiske med net med store masker, så bifangsten af uønskede arter minimeres mest muligt. På den måde kan man sikre, at fiskeriet efter hellefisk fortsætter med at være bæredygtigt og miljørigtigt. 

Nyt sortiment af MSC-certificeret hellefisk til efteråret

Til efteråret/primo 2018 glæder vi os til at kunne præsentere et bredt sortiment af MSC-certificerede hellefiskeprodukter.

Læs mere om hellefisk her og læs om vores holdning til bæredygtigt fiskeri her.

Næste nyhed: 10 ting, du ikke vidste om rejer
...