Du har en forældet browser

Opdater venligst din browser

Opdater browser
Læs mere om Fra hav til bord

Fisk og skaldyr i køkkenet

Fisk og skaldyr har et højt indhold af protein og indeholder de sunde omega-3-fedtsyrer samt forskellige naturlige mineraler og vitaminer på tværs af arterne.

Royal Greenland leverer fødevarer til mange forskellige kunder rundt om i verden i form af meget forskellige produkter. I Asien omfatter sortimentet friller fra hellefisk til sushi, hele fisk til supper og grillede retter samt skaldyr og marineret fisk, som er nem at tilberede. I Europa er der stor efterspørgsel efter kogte og pillede rejer, røget fisk samt paneret, marineret eller fyldt, ovnklar fisk.

Der opstår hele tiden nye tendenser, og Royal Greenlands sortiment udvikler sig herefter. Økologisk og glutenfri panering, portionsanretninger, forbedrede kvaliteter og nye udskæringer er alt sammen koncepter, der passer til forbrugernes hverdag.

Vores innovative udviklingskokke udvikler hele tiden nye produkter, som passer til den moderne forbrugers behov. Royal Greenland præsenterer jævnligt vores kunder for nye koncepter og deltager også gerne i fælles udviklingsprojekter sammen med kunderne.

Forbrugervanerne har ændret sig betydeligt de sidste årtier, og fødevarespørgsmål såsom nydelse, nemhed, sundhed, etik, variation, værdi for pengene og sikkerhed bliver stadigt vigtigere.

The State of World Fisheries and Aquaculture, FAO, 2014

Fisk og skaldyr i forhold til helbredet

Fisk og skaldyr er en særlig god kilde til mange af de sunde næringsstoffer, som er svære at få nok af gennem andre fødevarer.

Fede fisk har et højt niveau af sundt fedt og omega-3-fedtsyrer samt et lavt niveau af mættede fedtsyrer, som er usunde. De fisk, der kun indeholder lidt fedt, har dog stadig et højt indhold af protein, mineraler og vitaminer.

Se også

Læs mere om Livet i Nordatlanten & Arktis
...