Du har en forældet browser

Opdater venligst din browser

Opdater browser
Vis alle nyheder Food Service Nyheder

Fisk og skaldyr med masser af muligheder - også på budget

30.04.2019

Når der laves mad på et meget stramt budget, er det ikke altid, førstevalget falder på fisk og skaldyr, da det godt kan være en dyr råvare. Men det behøver ikke være et problem! For der findes masser af tips og tricks til at få fisk og skaldyr til at strække længere, så det giver dig et højere udbytte, masser af fisk og skaldyr på menuen – og glade gæster.

Her hos Royal Greenland har vi samlet en rækker ideer og tips, der kan inspirere dig til at få mest muligt ud af de fisk og skaldyr, du køber.

Lad dig inspirere af opskrifterne herunder, eller gå på opdagelse i vores store opskriftdatabase!

 

Lidt men godt – spændende og lækre småretter

En lille skål med et lille stykke lækkert fisk eller rejer på toppen. Smagskombinationen, farverne og en flot visuelt præsentation gør rigtig meget for spiseoplevelsen – og så behøver man næsten ikke mere. Server på buffet med andre småretter. En nem og enkel måde at servere fisk på.

Opskrifter

Salat af sprødstegt torsk og knust avocado

Se opskrift

Stegt hellefisk på grillet surdejsbrød med grønkålspesto og æg

Se opskrift

Bruschetta med grønkålsolie, bønner og hellefisk

Se opskrift

Skønne supper

Supper findes i mange afskygninger – også dem med fisk og rejer. I supper behøver du ikke bruge ret meget fisk og skaldyr for at få et mættende måltid, når du laver mad til mange.

Husk, at hvis du bruger koldtvandsrejer i suppen, skal de først tilsættes lige til sidst. Hvis de koger med i suppen, bliver de små og seje.

Opskrifter

Ramennudler med broccoli, æg og rejer

Se opskrift

Thai-style panang med hellefisk i kokosmælk og stegte ris

Se opskrift

Græskarsuppe med sej med sauteret kinakål og spinat

Se opskrift

Wrap it up!

Wraps er ikke nogen ny opfindelse, men det er altid et hit! Og det gode er, at du ikke skal bruge ret meget fisk for at få et delikat måltid, da du altid kan fylde din wrap med masser af lækre salater og grøntsager.

Opskrifter

Fladbrød med røget torsk og spinat

Se opskrift

Koldrøgede laksesushiruller med savoykål, peberrodscreme, avocado og agurk

Se opskrift

Varmrøget laks i tortilla med spidskål og mangochutney

Se opskrift

Fokus på tilbehøret

I Danmark kan vi godt have en tendens til at fokusere på proteinet i retten og lade det bestemme tilbehøret. Men man kan også sagtens gøre det den anden vej rundt, ved at lade tilbehøret være det mættende element, der komplementeres af et mindre, men delikat, stykke fisk eller skaldyr. På den måde kan du stadig lade fisken/rejerne spille en hovedrolle.

Opskrifter

Torsketacos med marineret rødkål og ærtetzatziki

Se opskrift

Torskeloins med sprød serranoskinke, bagte rødder og bønner

Se opskrift

Færdigstegt alaskasejfilet på kikærtesalat med blomkål, brune ris og mango

Se opskrift

Risotto med svampe, spinat og rejer

Se opskrift

Kartoffelmos rørt med rejer og friskost, hertil hvidløgscroutoner og mild chili

Se opskrift

Erstat med andre typer fisk

Ligesom med alle andre fødevarer, findes der nogle typer fisk, der er dyrere end andre. Men der findes også et rigtig bredt udvalg af forskellige arter, som sagtens kan erstatte hinanden i forskellige retter.

Nogle af de dyrere typer fisk er torsk, hellefisk og rødspætte. Torsk og hellefisk er begge hvidfisk, der nemt kan erstatte hinanden, men du kan også sagtens bruge andre typer hvidfisk som fx sej og alaskasej, som begge er billigere alternativer.

En god, paneret rødspætte kan alternativt erstattes af skrubbe eller ising. Ising er et fint alternativ til rødspætten, da de minder utroligt meget om hinanden i smag og udseende, hvorimod skrubben er lidt grovere i konsistensen og har en lidt anden smag.

Se også

Næste nyhed: Gastro Moments – gå trenden i møde og bliv inspireret
...