Menu
Du er her: Forside Opskrift
Nem røget lakseroulade
Nem røget lakseroulade
Nem røget lakseroulade http://royalgreenland.dk/Files/Billeder/rgdk/recipes/spinatroulade_med_roeget_laks.jpg
<p>Spinaten blancheres til den falder sammen, presses fri for v&aelig;de og blendes med sm&oslash;r. &AElig;ggeblommerne piskes godt og r&oslash;res i. Fintrevet citronskal, salt, peber og muskat tils&aelig;ttes. &AElig;ggehviderne piskes stive med et nip salt og vendes i.</p><p>Et stort kvadratisk, ildfast fad fores med bagepapir og spinatmassen fordeles herp&aring;. Massen skal ikke ligge i et alt for tykt lag, da den skal kunne rulles sammen til sidst. Bages i ovn ca. 10 min. ved 190&deg;C. Skal v&aelig;re fast men ikke t&oslash;r. Tild&aelig;kkes med et v&aring;dt viskestykke - gerne til dagen efter.</p><p>Osten r&oslash;res med creme fraiche, 200 g r&oslash;get laks og dild hakkes og tils&aelig;ttes. Smag til med salt og peber. Spinatpladen l&aelig;gges p&aring; bagepapir med bunden opad. Ostemassen sm&oslash;res p&aring; spinatpladen dog ikke ud til kanterne. Det hele rulles sammen og pakkes ind i bagepapiret, og s&aelig;ttes til hvile i k&oslash;leskab i 2-3 timer.</p><p>Lakserouladen med r&oslash;get laks sk&aelig;res i skiver og serveres med det resterende r&oslash;gede laks samt lunt br&oslash;d og sm&oslash;r. Opskriften p&aring; lakserouladen kan serveres b&aring;de som forret eller hovedret.&nbsp;</p><p>L&aelig;s ogs&aring; mere om <a href=http://royalgreenland.dk/btc/Sortiment/Laks/R%C3%B8get-laks.aspx>r&oslash;get laks fra Royal Greenland</a> her.<br />&nbsp;</p>
<xsl:value-of select="loop[@name='CustomFields']/item/recipeCookingTime" disable-output-escaping="yes"/> Ingredienser - til 4 personer
Børnevenlig: Nej
Tilberedningstid:

60 min.

Nem røget lakseroulade

Spinaten blancheres til den falder sammen, presses fri for væde og blendes med smør. Æggeblommerne piskes godt og røres i. Fintrevet citronskal, salt, peber og muskat tilsættes. Æggehviderne piskes stive med et nip salt og vendes i.

Et stort kvadratisk, ildfast fad fores med bagepapir og spinatmassen fordeles herpå. Massen skal ikke ligge i et alt for tykt lag, da den skal kunne rulles sammen til sidst. Bages i ovn ca. 10 min. ved 190°C. Skal være fast men ikke tør. Tildækkes med et vådt viskestykke - gerne til dagen efter.

Osten røres med creme fraiche, 200 g røget laks og dild hakkes og tilsættes. Smag til med salt og peber. Spinatpladen lægges på bagepapir med bunden opad. Ostemassen smøres på spinatpladen dog ikke ud til kanterne. Det hele rulles sammen og pakkes ind i bagepapiret, og sættes til hvile i køleskab i 2-3 timer.

Lakserouladen med røget laks skæres i skiver og serveres med det resterende røgede laks samt lunt brød og smør. Opskriften på lakserouladen kan serveres både som forret eller hovedret. 

Læs også mere om røget laks fra Royal Greenland her.
 

Tilknyttede emneord: Forret, Jul & Nytår, Laks,
PROD153

Relaterede opskrifter