You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Se Alle opskrifter
Lyngratineret savoykål

Lyngratineret savoykål

  • Tilbehør
Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4

Ingredienser

1 bdt. persille

Tip

Som erstatning for savoykål kan du fx bruge hvidkål eller spidskål. 

Fremgangsmåde

Skær kålen i grove både og blancher dem i hårdt saltet vand, 2 spsk salt til 4 liter vand, til de er al dente. Afdryp kålen godt på et viskestykke og placer bådene i et ildfast fad.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mel. Rør godt og tilsæt mælken lidt ad gangen. Kog igennem til det tykner og smag til med revet parmesan, presset hvidløg, salt og peber. Hæld saucen over kålen og bag den ved 225°C grader, til saucen er gylden.

Server straks retten drysset med mere parmesan og hakket persille.

Tip

Som erstatning for savoykål kan du fx bruge hvidkål eller spidskål. 

N 12' 34'' 56''' W 78' 12'' 34'''
Næste opskrift: Rejesuppe på skaller med sprøde urter
...