Menu
Du er her: Forside Sortiment Torsk

Torsk

Torsken er populær, når danskerne vælger fisk til middagsbordet. Med torsk kan du hurtig og nemt tilberede et lækkert måltid til hele familien.

Torskens popularitet skyldes i høj grad dens fine hvide kød, der danner store flotte flager, når den tilberedes korrekt. Kødet har en ganske mild smag, som appellerer til både børn og voksne, og fisken passer både i traditionelle retter og nyere tilberedninger med masser af krydderier. Torsk kan nydes kogt, stegt, bagt, rå, røget og marineret.

Mager fisk

Torsken hører til blandt de magre fiskearter, og det gør den til et godt valg, hvis du ønsker at indtage mere fisk end de af Fødevarestyrelsen anbefalede 350 g om ugen. I dette skema kan du se hvilke næringsstoffer, vitaminer og mineraler torsken indeholder.

Torskefiskeri

Torsk fra Royal Greenland kommer fra fiskeri i Barentshavet og havet omkring Grønland. Torskebestanden i Barentshavet er ifølge biologer stabil, og efter en stor indsats fra seafood-industrien, heriblandt Royal Greenland, er fiskeriet her også velreguleret og udføres efter alle gældende love og regler. Det betyder også, at fisk fra Barentshavet er MSC-certificeret.

Læs mere om Royal Greenlands fangstmetoder her.

Opskrifter med torsk

Mulighederne er mange, når det kommer til opskrifter og retter med torsk. Torsk kan både anvendes koldt, for eksempel i forretter med røget torsk, eller varmt, for eksempel som hovedret bagt i ovnen eller grillet. Mangler du inspiration til opskrifter med torsk, kan du læse mere her:

Prøv en klassiker med fiskefrikadeller af torsk og laks, som børnene vil elske.

Prøv også vores opskrift på ovnbagt torsk med cremet hummersuppe, som er en lækker ret, der også kan serveres, når du får gæster.

Mangler du inspiration til grillet torsk, så prøv vores opskrift på grillet torsk med bagte kartofler og tomatsalat.

Torsk egner sig også godt i supper - prøv for eksempel vores opskrift på kartoffel-/porresuppe med bagt torsk.

  

 

 

Inspiration til aftensmad?

 

Prøv en af vores lækre opskrifter med torsk.

 

Find opskrifterne her...

Køb dine Royal Greenland produkter online

Fisk - det sunde valg!

Fisk indeholder masser af vitaminer og mineraler, som er vigtige for din krop.

Læs mere her  

Opskrifter på 5 minutter!


I vores kokkeskole kan du se vores huskok Mikael lave lækre hverdagsretter med fisk og skaldyr. Du finder selvfølgelig også opskriften, så du nemt kan gøre ham kunsten efter.

- Se videoerne her