Menu

Kaviar af grønlandsk stenbiderrogn

Små sprøde perler fra de iskolde, grønlandske have

Stenbiderrogn kaldes også for “Nordens kaviar”. Rognen fra den tykke stenbiderhun, kvabsoen som den kaldes, er en stor delikatesse. De skinnende smukke, sprøde perler brister i munden med et lille "pop" og frigiver deres salte, sødmefulde smag.

Vores stenbiderrogn kommer fra Vestgrønland. Her er fiskeriet MSC-certificeret som miljørigtigt og bæredygtigt. Fiskeriet foregår primært ved hjælp af bundgarnsfælder mellem marts og juni måned, hvor stenbideren bevæger sig ind i de grønlandske fjorde for at gyde.

De lokale fiskere sejler ud i deres små joller og tømmer fælderne, hvorefter rognen leveres direkte til et af Royal Greenlands indhandlingssteder langs kysten. En skånsom og brændstofbesparende fangstmetode.

Traditionelt set bruges stenbiderrogn mest som pynt eller til en lille hapser før middagen, men den delikate grønlandske rogn kan sagtens bære en ret i sig selv. Brug for eksempel kaviaren som topping på en salat eller som fyld i et pitabrød.

Vi tilbyder stenbiderrogn i både en rød og sort version. Begge varianter findes i glas a 75 g og 100 g.

 

    

Opskrifter med kaviar af stenbiderrogn

Mangler du inspiration til opskrifter med stenbiderrogn?

 

Find flere opskrifter med stenbiderrogn i vores opskriftdatabase.

Køb dine Royal Greenland produkter online

Opskrifter på 5 minutter!


I vores kokkeskole kan du se vores huskok Mikael lave lækre hverdagsretter med fisk og skaldyr. Du finder selvfølgelig også opskriften, så du nemt kan gøre ham kunsten efter.

- Se videoerne her