Menu

Rødspætte

Rødspætte med remoulade og citron en klassiker på vores danske frokostbord. De lækre benfri fileter kan også nemt og hurtigt tilberedes til retter, hele familien kan lide.

Royal Greenlands rødspætter er fanget i havene omkring Danmark. De små rødspætter findes på lavt vand, mens de større  foretrækker en dybde på mellem 10-50 meter.

Når rødspætten fødes, har den et øje på hver side af hovedet som alle andre fisk, men efterhånden som den vokser op, flytter det ene øje om på den anden side af hovedet til det andet øje, så den kan se, hvad der sker, selvom den ligger gravet ned i sandet på bunden.

Rødspættefiskeri

Hos Royal Greenland tager vi kritisk stilling til de fangstmetoder, der anvendes til at fange alle vores fisk. Vi har fravalgt rødspætter fanget med bomtrawl. Årsagen er, at metoden er under mistanke for at skade havbunden, den har et højt brændstofforbrug og giver fisk af en kvalitet, der ikke lever op til vores standard. I stedet bruger vi rødspætter, der er fanget med snurrevod, garn og almindeligt trawl, så vi kan garantere den bedste kvalitet. Desuden er alle vores rødspætter MSC mærkede, som betyder at de kommer fra et bæredygtigt fiskeri.

En mager fisk

Rødspætten hører til de magre fiskearter, hvilket vil sige at den har et lavt indhold af fedt. 

Opskrifter med rødspætte

Rødspætten kan serveres på rigtig mange måder, og især børnene er glade for den milde, benfri filet.

Find masser af inspiration i vores opskriftsdatabase

Inspiration til aftensmad?

 

Prøv en af vores lækre opskrifter med rødspætter til både børn og voksne.

 

 

Find opskrifterne her...

Køb dine Royal Greenland produkter online

Fisk - det sunde valg!

Fisk indeholder masser af vitaminer og mineraler, som er vigtige for din krop.

Læs mere her  

Rødspætter fanges blandt andet med snurrevod

 

- Læs mere her...