Menu
Du er her: Forside Sortiment Laks
Laks er en delikat spise, som er meget populær på de danske spiseborde

Laks

Laksen er en af de mest populære spisefisk i verden. Den smager godt og har et højt indhold af omega 3-fedtsyrer, og så kan den tilberedes på flere måder, end du tror.

Laksen er en af de mest alsidige fisk og kan tilberedes på utallige måder – røget, stegt, marineret, gravad, dampet, bagt, grillet og rå i sushi.

Laksen er sølvskinnende og slank med en fedtfinne over ryggen. Du kan kende laksen fra havørreden på den slankere halerod og gællegitterstavene på forreste gællebue, der hos havørreden er tornformede.

Laks indeholder omega 3-fedtsyrer

Laks hører til gruppen af fede fiskearter. Det er især i de fede fiskearter, man finder omega 3-fedtsyrer. Disse fedtsyrer er livsnødvendige for os mennesker, og skal derfor være til stede i små mængder i vores kost. 

Usundt fedt fra kød og mejeriprodukter kan øge risikoen for livsstilssygdomme som hjerte-kar-sygdom og diabetes, hvorimod det sunde fedt, der findes i planteolier og fisk, menes at kunne nedsætte risikoen for blodprop i hjertet. Læs mere her

Desuden indeholder laks og andre fede fisk D-vitamin, som er vigtigt for kroppens optagelse og omsætning af kalk og fosfor i dine knogler og muskler.

Lakseopdræt

Royal Greenlands laks kommer primært fra havbrug i Norge eller andre lande i Nordatlanten.

Ved lakseopdræt opfostrer man laksen, først i store kar indendørs og siden hen, når laksen har vokset sig større, i store net-bure i beskyttede bugter og fjorde. Når laksen er stor nok, transporteres den til forarbejdningsstedet, hvor den fileteres, fryses og pakkes inden for få timer efter fangsten.

I Royal Greenlands sortiment findes desuden vildlaks fra den nordøstlige del af Stillehavet.

Opskrifter med laks

Ender du oftest med laksebøffer stegt på panden eller grill eller laksefileter i ovnen? Laks kan serveres på mange flere og spændende måder, og det behøver ikke være svært i en travl hverdag. Prøv for eksempel en af vores lette og hurtige hverdagsopskrifter med laks. 

Cannelloni af røget laks er en nem ret med laks, der smager fantastisk. Server den som en lækker forret, og du er sikker på glade gæster!

Savner du en opskrift på grillet laks, så prøv vores opskrift på grillet laks med kartoffelsalat, eller skal du lave på laks i ovn, så er vores lækre opskrift på laks i ovn med kryddersauce et hit! Retterne er nemme og hurtige at lave, og kan også sagtens serveres for dine gæster.  

Vil du prøve en ny og anderledes opskrift med laks, som smager fantastisk, kan vi anbefale røget laksetatar.

Find mange flere opskrifter i vores store opskriftsdatabase!

 

 

 

Inspiration til aftensmaden?

 

Prøv en af vores lækre opskrifter med laks!

 

Se alle lakseopskrifter her…

Hvorfor er de fede fisk så sunde?

 

Læs her, hvorfor omega 3 er så vigtigt for os mennesker

Opskrifter på 5 minutter!


I vores kokkeskole kan du se vores huskok Mikael lave lækre hverdagsretter med fisk og skaldyr. Du finder selvfølgelig også opskriften, så du nemt kan gøre ham kunsten efter.

- Se videoerne her