Menu

Røget hellefisk

En delikatesse fra ishavet, røget til perfektion

Royal Greenlands røgede hellefisk kommer fra udenskærs fiskeri i Vestgrønland. Fiskeriet her er MSC-certificeret, hvilket betyder, at det er certificeret som bæredygtigt. 

Vi har mange års erfaring i at røge fisk, og den grønlandske hellefisk egner sig specielt godt til røgning på grund af sit fede kød og fine, hvide farve. Hellefisken saltes og tørres ganske langsomt inden røgningen for at sikre en lækker fast konsistens. Herefter røges den nænsomt over bøgeflis og til sidst skæres den i ensartede skiver.

Røget hellefisk egner sig fint i alle retter, hvor du ellers ville bruge røget laks. Prøv den for eksempel i en rugbrødssandwich med rygeostecreme og radiser eller som carpaccio med parmesanost, rucola og dryp af god olivenolie. Find mere inspiration i vores opskriftdatabase.

Få inspiration til retter med hellefisk

Røget hellefisk kan nemt erstatte røget laks i dine retter, og kan bruges både i kolde retter, som forretter, eller varm i hovedretter.

Prøv vores lækre opskrift på røget hellefisk med mango, som er asiatisk inspireret og egner sig rigtig godt som en let og lækker forret.

Får du gæster, kan vi anbefale vores opskrift på røget hellefisk à la carpaccio, som er visuelt flot og smager fantastisk.

Savner du inspiration til madpakken, kan du prøve vores baguette med røget hellefisk, som er en klassiker med et twist. 

Find mange flere opskrifter i vores store opskriftsdatabase.

Køb dine Royal Greenland produkter online

Inspiration til aftensmad?

Prøv en af vores opskrifter med hellefisk.

 

Hellefisk egner sig også rigtig godt til gæster med sit fine, hvide kød og milde smag. 

 

Find opskrifterne her...

Hellefisk er sundt!

 

Hellefisk hører til blandt de fede fisketyper og har et højt indhold af både omega 3 og D-Vitamin.

 

- Læs mere om fisk og sundhed