Menu

Hellefisk

Royal Greenlands røgede hellefisk er en ægte delikatesse fra Grønlands vestkyst.

Hellefisken er en stor fladfisk med kridhvidt, saftigt og meget velsmagende kød. I Grønland anser man hellefisken for en stor delikatesse, og det fine kød nydes både råt og tilberedt – ja, man spiser det endda frosset som en snack!

Hellefisken har meget høj spisekvalitet og hører til blandt de fede fisketyper, som D-vitamin især findes i. Du kan se indholdet af vitaminer, mineraler og omega 3-fedtsyrer i dette skema

Hellefisk med god samvittighed

Vores MSC-certificerede hellefisk fanges udenskærs i Vestgrønland på åbent hav med store trawlere. Efter fangst fryses hellefisken ind og fragtes til en af Royal Greenlands fabrikker langs kysten, hvor den fileteres og pakkes. 

MSC-certificering er én måde at afspejle bæredygtighed, men hos Royal Greenland gør vi også meget andet. Et eksempel er, at vi løbende arbejder på at kunne udnytte så meget som muligt af de fisk og skaldyr, vi fanger. Derfor udnytter vi i gennemsnit hele 90 % af hellefisken, da kun skind og ben kasseres.

I vores sortiment har vi både varmrøget og koldrøget hellefisk, som begges røges i Hirtshals i Nordjylland.

Opskrifter med hellefisk

Mangler du inspiration til, hvordan du kan servere hellefisk? Hellefisk kan serveres røget, dampet, bagt, grillet og marineret. Prøv f.eks. hellefiskeportioner med spinat, luftig kartoffelmos og hvidløg.

Få inspiration til opskrifter med hellefisk i vores opskriftdatabase.
 

Inspiration til aftensmad?

Prøv en af vores opskrifter med hellefisk.

 

Hellefisk egner sig også rigtig godt til gæster med sit fine, hvide kød og milde smag. 

 

Find opskrifterne her...

Køb dine Royal Greenland produkter online

Hvorfor er de fede fisk så sunde?

 

Læs her, hvorfor omega 3 er så vigtigt for os mennesker