Menu

Trawl indenskærs 

Trawlfiskeri er en af de mest udbredte fangstmetoder, og vores populære Kutter-Rejer fanges af små kuttere tæt på Grønlands og Canadas kyster.

Trawlfiskeri kan bruges til at fange mange forskellige fisk og skaldyr. I kystnære farvande i Grønland og Canada bruges fangstmetoden mest til at fange rejer. Et trawl består af et stort kegleformet net, der holdes åbent af to store plader af metal kaldet trawldøre. Trawlet trækkes herefter gennem vandet, lige over bunden, af et eller to fiskefartøjer.

Minimering af bifangst

Der findes forskellige typer af trawl, som er tilpasset til at fange specifikke fiskearter, og trawlet kan udstyres med forskellige redskaber, der gør, at man ikke får fisk i nettet, når man går efter rejer.

Alle Royal Greenlands egne rejetrawlere i Grønland og Canada er udstyret med bifangstseparatorer og undslippelsespaneler, så bifangsten minimeres. Når man trawler efter fisk, kan disse redskaber, i kombination med tilpasning af maskestørrelsen af nettet, desuden være med til at sikre at man kun fanger fisk over mindstemålet.

Disko Bay Kutter-Rejer – frisk fra det iskolde nord

Vores Kutter-Rejer fanges med indenskærs trawl af kuttere. De små fangstfartøjer fisker relativt tæt på kysten - dog stadig på store dybder. Når trawlet er slæbt gennem vandet, hales det ind, og rejerne lægges straks på is, så de bevarer friskheden.

Når lasten er fuld efter højst et par dage, leverer fartøjet rejerne direkte til Royal Greenlands landingssteder i og omkring Diskobugten i Grønland.

Læs mere om Disko Bay Kutter-Rejer her og find masser af lækre opskrifter.

Find opskriftinspiration!

 

Prøv en af vores lækre opskrifter med rejer - der er helt sikkert en, du kan lide.

 

Se opskrifter med rejer her…