Menu

Langline – gammeldags fangstmetode med høj kvalitet 

En stor del af vores fisk fanges ved hjælp af gammeldags fiskemetoder såsom langline.

Langlinefiskeri er blevet praktiseret af inuitter i Grønland i hundredvis af år og bruges primært til at fange hellefisk.

Fiskerne anvender en lang line, der har mange kroge med agn. I løbet af sommeren foregår fiskeriet ved hjælp af små joller og fiskerbåde. Om vinteren kører fiskerne ud på de frosne fjorde på deres hundeslæder, skærer et hul i den tykke is og sætter deres langliner gennem hullet.

Linen kan være op mod 7-800 m lang og have 150 kroge med agn. Et par timer senere trækkes linen ind, og fangsten transporteres i land på hundeslæden – med helt op til 400 kg fisk pr. læs. Kok Jeppe Nielsen har været med ude og fange hellefisk fra hundeslæde - læs om hans oplevelse her!

Høj kvalitet

Langlinefiskeri er en meget selektiv fangstmetode, der giver fisk af meget høj kvalitet, da de fanges enkeltvis. Metoden er desuden bæredygtig, fordi bestanden af hellefisk i Vestgrønland er stabil, og langlinefiskeri som nævnt er selektivt. I tillæg hertil, har metoden et lille brændstofsforbrug, da der fiskes fra små både og joller.

Du kan læse mere om fangstmetoder og fiskeri på Grønland på royalgreenland.com.

Inspiration til aftensmad?

Prøv en af vores opskrifter med hellefisk.

 

Hellefisk egner sig også rigtig godt til gæster med sit fine, hvide kød og milde smag. 

 

Find opskrifterne her...

Vidste du..?

Hellefisken betragtes som en stor delikatesse af grønlænderne. Den har snehvidt, saftigt kød med en mild smag og er præget af de iskolde, rene omgivelser, den lever i.

 

Se vores hellefiskeprodukter her